På tisdagskvällen möttes politikerna av protester från Älgbostads vänner inför kommunfullmäktiges sammanträde där man skulle klubba igenom beslutet om bostäder intill Yngerns strand vid Hökmossbadet. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Trots protester – klart för bostäder vid Hökmossbadet

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen klubbade majoritetspartierna i Nykvarn – Moderaterna, Socialdemokraterna och Nykvarnspartiet – igenom detaljplanen för Hökmossbadet. Kommunen godkänner därmed att ett 50-tal bostäder byggs på platsen intill sjön Yngern, trots att marken köptes 2009 i syfte att bli ett friluftsområde.

– Det är en besvikelse förstås. Man hoppas ju att det ändras, det är därför vi kämpat, säger Åke Andersson från föreningen Älgbostads vänner som länge stridit mot bostadsplanerna och bland annat samlat in 1200 namnunderskrifter inför beslutet.

SVT Nyheter Södertälje var på plats när föreningen protesterade i samband med att politikerna anlände till fullmäktigemötet på Bommersvik. Se videon här ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.