• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Kommunen har köpt in en sopsug (th) men den har inte kunnat användas på grund av personalbrist – se mer om skräpmätningen i klippet. Foto: SVT

Trots stora insatser – mycket skräpigt i centrala Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Trots många insatser från kommunen fortsätter nedskräpningen i Södertälje centrum. Nu visar den senaste mätningen också en viss ökning av skräp på gatorna.

– Södertälje ligger kvar på en hög nivå. Jämfört med andra stora stadskärnor har vi en skräpfrekvens som är ungefär 50 procent högre. Det är en situation som vi inte vill ha och som vi kommer att fortsätta att arbeta mot, säger Tomas Thernström på Södertälje kommun.

Tomas Thernström, avfallssamordnare Södertälje kommun. Foto: SVT

Kan du gissa hur mycket skräp som i genomsnitt låg på 10 kvadratmeter? Kolla klippet ovan för svar!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sopkaoset i Södertälje

Mer i ämnet