Maya Morad, tog inte sina coronasymptom på allvar – tills hon fick föras i ambulans till sjukhus – då med andnöd. Foto: Samy Dahlman/SVT

Tv-profilen Maya Mourad gjorde program om corona – insjuknade själv

Uppdaterad
Publicerad

Programledaren Maya Mourad har gjort flera program om corona på Suryoyo Sat som sänder från Södertälje. Plötsligt blev hon själv sjuk – och trots att symptomen kändes bekanta så avfärdade hon dem först i och med att hon trodde att det var hennes astma eller allergi. Men efter en tid fick hon andnöd och blev förd med ambulans till sjukhus – och där konstaterades att hon smittats av covid-19.

SVT har träffat Maya Mourad, programledare och tolk, utanför hennes hem. Hon berättar om livet i karantän, sin största rädsla – och om sin livskamp för att inte ge upp. Trots att hon fortfarande mår dåligt så vill hon gå ut med sin historia för att uppmana andra att ta coronaviruset på allvar. Se klippet ovan.

Maya Mourad, låg inlagd på Huddinge sjukhus i några dagar innan hon skickades hem med uppmaning att ringa efter ambulans vid andnöd igen. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet