Larm kom till polisen vid 11.30-tiden på söndagen. Foto: SVT

Två döda i bostad – polisen söker inte någon misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittades två personer döda i en lägenhet i Södertälje. Nu går polisen ut med att man inte längre söker efter någon misstänkt.

De två personerna hittades döda i en lägenhet i Bårsta vid 11.30-tiden under söndagen. Omständigheterna gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord. Under måndagen meddelade polisen att man inte längre letar efter någon misstänkt.

– I nuläget så är det inget som tyder på att någon utomstående är misstänkt, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kommer rubriceringen om mord att ändras?

– Brottsrubriceringen är inte ändrad, men den kan komma att göra det under dagen. Allt kommer landa senare i dag, säger han till SVT Nyheter Södertälje.

Omständigheterna kring dödsfallen är i nuläget oklara, enligt polisen.

Åklagare tog över utredningen

Kammaråklagare Åsa Ideström tog över utredningen vid lunchtid och uppgifterna är fortfarande knapphändiga:

– Det finns fynd på platsen som gör att en förundersökning om mord har inletts. Den främsta utredningsåtgärden i veckan är att kropparna ska obduceras och sen får vi se hur vi ska gå vidare, säger Åsa Ideström till SVT Nyheter Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.