Två män häktade misstänka för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern sitter häktade skäligen misstänkta för mordförsök efter en skjutning i Södertälje förra veckan. Männen ska ha skjutit mot en man i 50-årsåldern, som dock inte behövde föras till sjukhus.

Det var vid 18-tiden på tisdagen förra veckan som två män i 20-årsåldern misstänks ha skjutit mot en man i 50-årsåldern i Södertälje. Det är i nuläget oklart om de misstänkta har någon relation till mannen.

De båda häktade männen nekar till brott. De är kända av polisen sedan tidigare, varav en för grovt brott.

Greps i anslutning till brottsplatsen

– Vi håller på att utreda för fullt just nu. De är skäligen misstänka, så på fredag måste vi ta ett beslut om vidare häktning eller om de ska släppas fria. Varför just de här männen misstänks kan jag inte gå in på i nuläget, men de anträffades i anslutning till brottsplatsen, säger Fredrik Eriksen på Södertäljepolisen.

Polisen håller just nu på att analysera spår från brottsplatsen och hör vittnen. Man vill dock inte gå in på exakt hur bevisläget ser ut eller om man har hittat vapnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.