Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT ringde upp tf biträdande lokalpolisområdeschef i Botkyrka för en kommentar på uppgifterna. Hör hans svar i videon: ”Vi har ett ärende i regionen”. Foto: SVT

Hör polischefens kommentar om den misstänkte polisen i assistanshärvan

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT tidigare har rapporterat utreds en polis för att ha deltagit i ett misstänkt bedrägeri. Fem personer anhölls på måndagen för att ha lurat till sig miljonbelopp från kommunen kopplat till personlig assistans i Södertälje. Enligt uppgifter till SVT Södertälje ska en av de misstänkta vara en Botkyrkapolis.

Under torsdagsmorgonen begärdes fyra av de fem misstänkta häktade. Polismannen är satt på fri fot, med utreds fortfarande som misstänkt i ärendet.

Enligt uppgifter till SVT handlar det om en polis som är anställd i Botkyrka, men det är inget som polismyndigheten i nuläget vill bekräfta eller dementera. Hör tf. biträdande lokalpolisområdeschef Andrés Munoz i videoklippet.

Utredningen av polismannen görs av polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.