Foto: SVT/TT

Ursula Flatters om stängningen av Weleda-apoteket: ”Det är skamligt”

Uppdaterad
Publicerad

I våras lade man ner sjukhuset på Vidarkliniken. Och sista augusti stänger man nu också ner apoteket Weleda.

Se videon där vi intervjuar Ursula Flatters som är styrelseledamot på Vidar rehab, före detta Vidarkliniken, och Ella Bohlin (KD) som är vårdutvecklingsregionråd.

I en tidigare version av den här artikeln låg en video som också sändes i Lokala Nyheter Södertälje i SVT 1 den 1 augusti. Vi  rapporterade om att ett apotek i Järna skulle stängas på grund av att dispensen för att få sälja antroposofiska läkemedel skulle gå ut.

Vidarkliniken

Granskningsnämnden konstaterar att det i inslaget visades en burk kosttillskott i bild som inte omfattades av den uteblivna dispensen. Nämnden anser därmed att inslaget var utformat så att tittaren fick uppfattningen att kosttillskottet var ett av de alternativläkemedel som inte skulle få säljas mer.

Bilden på kosttillskottet i det aktuella sammanhanget blev därför missvisande och medförde att inslaget stred mot kravet på saklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vidarkliniken

Mer i ämnet