Elever som behöver mycket lärarstöd kan fortfarande vara på plats, enligt utbildningschef Monica Sonde. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Utbildningschefen om distansundervisning: ”Öppet för de som behöver extra stöd”

Publicerad

Under fredagen gick smittskyddsläkaren i Stockholms län ut med rekommendationer om att högstadieskolor bör gå över till distansundervisning. Södertäljes kommunala skolor kommer att följa de nya rekommendationerna från och med måndag, men ha öppet för extra stöd.

Hör utbildningschefen Monica Sonde om hur det kommer påverka högstadieeleverna i Södertälje i klippet ovan.

– Brunnsängskolan gick redan förra veckan över till distansundervisning och hur vi hanterade det är det arbetssättet vi har idag. Vi är redo och kommer göra det så bra som det någonsin går, säger Monica Sonde.

Coronaviruset i Södertälje

Även Nykvarn följer nya restriktioner

Även på Lillhagaskolan i Nykvarn kommer de gå över till distansundervisning på måndag. Och de känner sig redo för övergången.

– Vi har varit beredda på det här, det har mer varit en diskussion om när. Men förhoppningsvis får vi vara tillbaka i skolan efter jullovet, säger Åsa Godeau, rektor på Lillhagaskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet