Så går vaccineringen av sjukhusets personal: ”Finns osäkerhet i leveranserna”

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan planerar Södertälje sjukhus att öka takten för coronavaccineringen av sin personal. Men vaccinet är helt frivilligt och nu pågår bland annat informationssatsningar för att sprida mer kunskap om vaccinet till de inom personalen som fortfarande är tveksamma.

Enligt verksamhetschef Henrik overödder har 117 anställda på Södertälje sjukhus vaccinerats förra veckan och om allt går som det ska hoppas man vaccinera ytterligare 180 medarbetare under denna vecka.

– Det finns en del osäkerhet i leveranserna från Pfizer, men om allt går enligt plan får vi även 150 doser veckan efter, säger han.

Coronaviruset i Södertälje

Intern kampanj om vaccinering

Samtidigt är det helt frivilligt att ta vaccinet och enligt sjukhuset är många fortfarande osäkra och har frågor. Därför har akutläkaren Christian Challma startat en intern informationskampanj där han och en kollega bland annat föreläser på sjukhuset om vaccinet.

Hör Christian Challma om hur man föreläser för personalen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet