• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT/SVT

Avbetalningsplan för Assyriska och Syrianska

Uppdaterad
Publicerad

Assyriska och Syrianska har fortfarande miljonskulder till Södertälje kommun. Assyriskas ordförande Johnny Minasson lovar att allt ska betalas tillbaka men poängterar samtidigt att klubben gör mycket för staden.

– Vi drar ett stort ok här, säger han.

Assyriska FF får fem år på sig att betala sin skuld på 1.015.000 kronor. Något som klubben tycks vara nöjda med.

– Det är inte acceptabelt att ha så stora skulder, men samtidigt så drar vi ett stort ok här i stan och gör stor samhällsnytta, säger Johnny Minasson, ordförande i Assyriska.

Gör inte alla föreningar det?

– Självklart tror jag att de gör det.

Faciliteter försvinner

I och med avtalet får klubbarna hyra arenan på samma villkor som andra föreningar och man tvingas samsas när det gäller bland annat omklädningsrum, tvättstugor, förråd och tränarrum.

Läs även: Syrianskas och Assyriskas miljonskuld inte betald

– Allt vi är skyldiga ska betalas, frågan är bara hur lång tid det kommer ta. Varenda skattekrona kommer att betalas tillbaka, säger Johnny Minasson.

Det lovar du?

– Absolut!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.