Dela med dig av dina erfarenheter i vår chatt nedan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Chatt: Vilket är ditt bästa – eller värsta – sommarjobb?

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren står i antågande och för många innebär det att sommarjobba. Vissa jobb är mer traditionella än andra. Har du haft ett sommarjobb som har fått andra att höja på ögonbrynen? Eller har du lyckats landa ett jobb i sommar som du är lite extra taggad för? Det är frågorna vi ställde till publiken – här nedan kan ni läsa chatten.

Det går inte längre att skicka kommentarer i chatten.

Sommarjobb

Nu stänger vi chatten för den här gången. Tack till er som delat med er av era minnen och ni som läst.

Pensionär • I min ungdom hade jag världens underbaraste sommarjobb. Det var på dåvarande flygplatsen Bulltofta där jag lade reklambroschyrer i flygplanens stolsfickor före passagerarna gick ombord. Det var enormt häftigt och jag kände mig nästan som en pilot och jag fick gå mellan planen på plattan med min arbetsgivare som ansvarig. Tänker på det ibland och minns fortfarande doften av trycksakerna vi delade ut. Men det är 50 år sedan nu!

V • Värsta sommarjobbet var i en musik affär. Ägaren var jätteäcklig och krävde att jag skulle ha på mig urringade tröjor eller linnen. Jag vågade inte säga nej för jag behövde verkligen pengarna. Skäms fortfarande när jag tänker på det.

Bästa sommarjobbet var på ett café utanför Kivik. Vi var tre tjejer som fick fria händer av ägarna och det var jätteroligt. Lärde mig jättemycket som jag har haft mycket nytta av.

Carina • Bra. OBS på den tiden, numera Coop. Flera somrar i Valbo. Roligt gäng och bra chef på den tiden.

Johan • Bästa sommarjobbet jag haft är slussvakt i strömsholms kanal. Man fick vara ute hela sommaren och träffa på glada semesterfirare och när det var tid över så kunde man bada eller fiska på arbetstid. Jag hade det sommarjobbet tre somrar i rad

100KG • Demens-boende. På grund av mitt ursprung blev man kallad anti-sionist av vårdtagare, och fick därmed inte vara kvar.

ML • David: Det var inget sommarjobb om du skottade snö …

Eva-Maria • Bästa sommarjobbet var som kallskänka på Skanörs gästis, härliga kolleger och nyttigt att bo hemifrån under sex veckor. Sol och bad i trivsam miljö.
Sämsta sommarjobbet, hacka betor, slitigt tråkigt och dåligt betalt.

Genesis • Det värsta sommarjobbet jag hade var när jag praktiserade på SVT. Usch, aldrig mer...

Nils • Bästa sommarjobbet var inom just Kriminalvården. Jag fick erfarenheter för livet och det var mycket givande på alla sätt. Bra kollegor och fin gemenskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.