Följ med in till anstalten Hall: ”Tror man förväntar sig att det är stökigare än det faktiskt är”. Foto: Maja Flygt/SVT

Sommarjobb bakom lås och bom – så ska Hall hitta personal när anstalten växer

Uppdaterad
Publicerad

Kan du tänka dig att spendera sommaren inne på en sluten anstalt med högsta säkerhetsnivån? Nu börjar annonserna för sommarjobb rulla ut och långt ifrån glasskiosker och parkarbete söker även anstalten Hall personal. Förhoppningen är att kunna påbörja rekryteringen när kriminalvården nu växer.

De lediga sommarjobben som ligger ute på arbetsförmedlingen har minskat kraftigt i år med anledning av coronapandemin. Men det är framförallt inom vård, omsorg och inom kriminalvården som det i dagsläget finns jobb att söka. Tjänsterna på Hall står för en stor andel av sommarjobben i Södertälje.

Kriminalvården har länge brottats med full beläggning och byggs därför ut för att skapa fler platser. På anstalten Hall ska en ny avdelning stå klar till 2022 och redan nu påbörjas rekryteringen till 40 nya tjänster i Södertälje. Ett sommarjobb kan vara en ingång för de nya tjänsterna, menar Magnus Jönsson, anstaltschef på Hall.

– Vi är i en expansiv fas i kriminalvården. Vi kommer behöva nya kriminalvårdare och medarbetare i andra positioner i framtiden, säger han.

Magnus Jönsson började själv som sommarjobbare 1989, i videon följer vi med honom en bit innanför grindarna på Hall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.