Villa i Rönninge totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en villa i Rönninge, Salems kommun, på onsdagen. Huset blev snabbt övertänt och gick inte att rädda.

– Vi har tyvärr inte möjlighet att rädda byggnaden, sa Anders Edstam, vice brandchef på Södertörns brandförsvarsförbund, på eftermiddagen.

Larmet om villabranden kom in till räddningstjänsten klockan 15.08 på onsdagen.

– Vi fick larm om en kraftig brand och när vi kom dit var det mycket riktigt så, sa Anders Edstam.

Villan, som ligger i bostadsområdet Nytorp någon kilometer från Rönninge station, var övertänd och räddningstjänsten fick rikta in sig på släckning utifrån.

– Tyvärr har vi inte haft möjlighet att rädda byggnaden. Vi kan inte längre vara inne i den på grund av rasrisk, sa Anders Edstam.

Inga personskador

Räddningstjänsten genomsökte huset och etablerade kontakt med samtliga boende. Ingen var kvar i villan och ingen ska ha skadats i samband med branden.

– Vi har en totalskadad villa, men ingen spridningsrisk och inga personskador, sa Anders Edstam.

Huset nedbrunnet

Strax efter 17.30 på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att villan är nedbrunnen. Under natten är en styrka kvar på platsen och bevakar så att branden inte sprider sig.

– Huset är nedbrunnet. Vi har bevakning på det som är kvar. Det brinner fortfarande men är ingen spridningsrisk, säger Micael Jansson, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.