Enligt Eskilstuna energi och miljö innebär problemen i stadsnätet problem i stora delar av kommunen. Foto: Eskilstuna energi och miljö

Stort internetavbrott i Eskilstuna drabbade 2 500 hushåll

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 2 500 hushåll  Eskilstuna drabbades under måndagsmorgonen av en stor driftstörning och blev utan internet. Strax innan lunchtid ska de allra flesta ha fått tillbaka internet, men man jobbar fortfarande med ärendet, enligt stadsnätschef Ida Elings Högberg.

Enligt Eskilstuna energi och miljö uppstod det problem efter ett planerat driftstopp under natten mot måndagen.

– Vi tar allvarligt på det här, säger Ida Elings Högberg. 

En fjärdedel av stadsnätets kunder ska ha berörts av driftstörningen. Ida Elings Högberg berättar att det är flera stadsdelar som påverkats.

Vid lunchtid hade de flesta fått tillbaka uppkopplingen, men för vissa saknas det fortfarande.

– Jag vågar inte säga hur många som är fortsatt utan. Vi har felsökningstid fram till klockan 14, säger Elings Högberg.

Under året har det varit tre allvarliga driftavbrott i Eskilstuna. Ett faktum som man ser allvarligt på, menar stadsnätschefen.

– När vi har fått den här incidenten löst ska vi sätta oss ned med IP Only och titta framåt och analysera vad som orsakat detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.