Valpen Polly knep under söndagen en andraplats i sin klass. Foto: Robin Persson

3 200 hundar tävlade i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Den här helgen var det premiär i Strängnäs för Mälardalens internationella hundutställningssäsong. 255 raser och närmare 3200 hundar kom till start.

Det är Sörmlands Kennelklubb, SÖKK, som arrangerar helgens utställning där den mest populära rasen är engelsk springer spaniel med 75 anmälda hundar.

Internationellt deltagande

Utställningen lockar 3200 hundar, framförallt lokala och nationella förmågor, men det kommer även hundar från såväl Finland, Norge som Danmark och domarna är så lånväga ifrån som Australien.

LÄS MER: Årets utställning blir den sista

255 raser och totalt 3200 hundar tävlade i Strängnäs Foto: Robin Persson

Andra plats i första stora tävlingen

En lokal förmåga är sju månader gamla tiken Polly från Strängnäs som är av rasen Welsh corgi cardigan och som knep en andra plats i sin klass i sin första stora utställning.

– Det känns bra och på hemmaplan dessutom, jag hoppas att hon blir en framtida stjärna, säger Pollys ägare och matte Emma Johansson.

Se reportage: ”Hoppas hon är en framtida stjärna”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.