Foto: TT

37-åring åtalas för utpressning – misstänks ha kidnappat offrets hund

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man åtalas vid Eskilstuna tingsrätt för att med hot och våld försökt utpressa en man från Eskilstuna på 40 000 kronor. Mannen förde även bort offrets hund och hotade att döda djuret.

Det var mitten av oktober 2018 som den 37-åriga mannen ska ha försökt utpressa offret med hot och våld vid ett skogsområde utanför Eskilstuna.

37-åringen ska ha slagit offret i ansiktet och sparkat på dennes ben, han ska även ha stuckit offret med ett vasst föremål i axeln.

Kidnappade offrets hund

Enligt åtalet fortsatte försöket till utpressning i offrets hem. Där ska mannen även ha fört bort offrets hund och hotat att döda djuret. 37-åringen ville ha 40 000 kronor.

Mannen är häktad och åtalad för försök till utpressning. I förhör framkommer det att 37-åringen förnekar brott. Han är känd av polisen sedan tidigare.

”Du vet hur vi jobbar”

Den 37-åriga mannen är tillsammans med en 28-årig man även åtalad för ett annat utpressningfall mot samma offer.

Båda männen ska ha med hot och våld tvingat offret att betala 8000 kronor. Enligt åtalet har förtäckta hot som ”du vet hur vi jobbar” uttalats mot offret.

Båda männen nekar till att ha utpressat offret. 28-åringen erkänner misshandel.

Rättegången inleds på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.