Advokat Johan Eriksson företräder den man som sitter anhållen misstänkt för stölden från domkyrkan i Strängnäs. Foto: SVT

Advokaten till misstänkte domkyrkotjuven: ”Han nekar till brott”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som under onsdagen greps och anhölls för stölden av regalier i Strängnäs domkyrka i juli nekar till brott, det berättar hans advokat Johan Eriksson för SVT.

Åklagarmyndigheten uppger att mannen greps i Sverige, men var i landet är oklart. Det vill inte heller Johan Eriksson svara på.

Men vad har hänt sedan gripandet?

Kuppen mot domkyrkan

– Det har hållits ett sedvanligt kort förhör som det brukar vara i ett sånt här tidigt skede i en utredningen, säger han och är i övrigt mycket förtegen.

Senast på lördag måste åklagaren bestämma om mannen ska häktas.

– Det kommer att hållas häktningsförhandlingar inom kort, förmodligen imorgon. Sedan kommer utredningen att rulla på och antingen beslutar domstolen att han ska häktas eller så blir han försatt på fri fot, säger Johan Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kuppen mot domkyrkan

Mer i ämnet