Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Han är en del av misslyckandet, säger Jimmie Åkesson (SD). Hör Jimmy Jansson (S) svara på kritiken i klippet ovan. Foto: SVT

Åkessons svar efter kommunalrådets zoo-utspel: ”Han är en del av misslyckandet”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var på plats i Årby med anledning av helgens skjutning där en kvinna och ett barn skadades vid en lekplats. Eskilstuna kommunalråd Jimmy Jansson (S) har varit kritisk till rikspolitikers besök efter skjutningen och krävt en nationell kraftsamling. Åkesson menar dock att Jansson har ett stort ansvar i utvecklingen i stan då han har haft makten i 12 år.

– Han är en del av misslyckandet, säger Jimmie Åkesson (SD).

Åkesson var på plats i Årby och gjorde en rundvandring under tisdagsförmiddagen efter den senaste skjutningen. Jimmy Jansson (S) har tidigare sagt till SVT att Eskilstuna inte är ett zoo som man kan besöka när något har hänt. Åkesson säger att han besökte området för att han är oroad över situationen.

– Det är viktigt att vi visar att vi tar de här frågorna på allvar, säger han.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Åkesson riktar även kritik till Jansson och menar att hans parti är högst ansvarig till den utveckling man bland annat kan se i Eskilstuna.

– Här är vi ännu en partiledare som vill göra politik av det här, han vill kasta skit istället för att ta frågan på allvar och jag är innerligt trött på det, säger Jimmy Jansson (S).

Hör Åkesson och Jimmy Jansson debattera i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet