Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunalrådet Jimmy Janssons (S) kritik – och Ulf Kristersson svar – i klippet ovan. Foto: SVT

Kommunalrådet om politikernas besök i Årby: ”Vi är inget zoo”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) är frustrerad över situationen med skjutningarna i Eskilstuna. Över 20 skjutningar har inträffat hittills i år och efter gårdagens skjutning där en kvinna och ett barn blev träffade åkte flera politiker till Årby. Något som Jansson är kritisk till.

– Vi är inget zoo, vi är ingen safari som man kan åka till och titta på när det har gått illa. Jag förväntar mig att Sveriges riksdag börjar agera och att man gör det gemensamt, säger Jimmy Jansson (S).

Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) besökte Årby tidigare idag. Även Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Martin Marmgren var i Årby.

Lekplatsskjutningen

I klippet ovan kan du höra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson svara på kritiken om Årbybesöket.

Egna partiledaren slipper kritik

Även Janssons egen partiledare, statsminister Magdalena Andersson (S) besökte Eskilstuna under dagen. Hon undkom dock kritik av partikollegan, enligt en intervju med Expressen. I ett sms till SVT Nyheter skriver Jimmy Jansson att han tyckte att S-ledaren visade ett mer genuint intresse för situationen och att hon hört av sig till honom innan besöket.

M-ledaren Ulf Kristersson säger samtidigt till SVT Nyheter att han har privata kopplingar till området:

– Jag är verkligen inte här på besök bara när det skjuts. Jag har varit här många, många fler gånger, mina egna barn har spelat fotboll här. Jag hade önskat att jag bara kom hit för fotboll och lekande barn, men nu är jag också här för att det skjuts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekplatsskjutningen

Mer i ämnet