Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Nissfolk pekar på blodspår som fortfarande finns kvar på brottsplatsen i Årby. Blod som kommer från ett litet barn som kryper undan för att söka skydd under en gunga. Foto: SVT

Polisen i Eskilstuna: ”Skottskadade barnet sökte skydd under gunga”

Uppdaterad
Publicerad

Fem dagar efter det att en kvinna och ett barn skottskadades på en lekplats i Årby har polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

– Vi söker fortfarande efter en gärningsman, säger Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Vid lekplatsen i Årby är det mer eller mindre folktomt under onsdagseftermiddagen. Enligt polisen finns det en oro i området för att något kan hända.

Oscar Nissfolk är själv oroad över utvecklingen, och polisen jobbar just nu med att försöka skapa trygghet i området liksom i den intilliggande stadsdelen Skiftinge.

Lekplatsskjutningen

Vad gäller utredningen kring den senaste skottlossningen i Eskilstuna – under det gångna året har det varit ett 20-tal sådana händelser i staden – har polisen i nuläget inte mycket att säga. Ingen är gripen och polisen går igenom förhörsuppgifter och teknisk bevisning.

Allt fler talar med polisen

Under lång tid har polisen talat om en tystnadskultur som får människor att dra sig för att berätta vad de vet. Men här ser Nissfolk att saker håller på att förändras.

– Jag vill inte tala om ett trendbrott, men jag tycker att allt fler kommer fram till oss och pratar efter den här skjutningen. Sedan vet jag att människor vet mer och vi behöver allmänhetens hjälp, säger Oscar Nissfolk.

I klippet berättar Oscar Nissfolk och Per Bergström som är gruppchef för områdespoliserna, hur polisen just nu kraftsamlar i Årby och Skiftinge. De ger också en inblick i den dramatiska händelsen som inträffade vid lekplatsen under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekplatsskjutningen

Mer i ämnet