Ambulanspersonal hotades när de inte ville lämna ifrån sig en bilnyckel. Foto: TT

Ambulanspersonal hotades till livet för ett par bilnycklar

Publicerad

En person i Eskilstuna misstänks ha hotat ambulanspersonalen som försökte hjälpa hans vän och sagt att han skulle hugga ihjäl dem med kniv.

Det var på eftermiddagen den 5 april som SOS fick larm om att en kvinna drabbats av kramper och fallit till marken på en adress på Östermalm i Eskilstuna. En ambulans larmades till platsen och kvinnan lyftes in i bilen på en bår.

Men innan ambulansen hann vända tillbaka till sjukhuset hamnade personalen i konflikt med en man som var i sällskap med kvinnan. Han ville att de skulle ge honom hennes jacka och bilnycklar innan de åkte, något som de inte ville gå med på.

Hotade att döda dem med kniv

Då ska mannen ha blivit arg och hotfull och sagt att han skulle hugga ihjäl dem med kniv. Till slut gick personalen med på att ge honom bilnycklarna, varpå han försvann från platsen i bilen i fråga.

Mannen har kunnat identifieras i efterhand eftersom han varit inblandad i andra polisutredningar. Han misstänks nu för hot mot tjänsteman.

Det finns inga misstankar om att kvinnan ska ha utsatts för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.