Tommy Carlsson berättar att han kommer att fortsätta med hundträffarna. Foto: SVT

Annorlunda hundträff där alla leker fritt

Publicerad

Under ett års tid har flera hundägare från olika delar av länet samlats vid Klovsten i Malmköping för vara med på en populär hundträff.

För precis ett år sedan kom gårdsägaren Tommy Carlsson på idén att dra igång en hundträff på sin gård. Han såg att det fanns ett behov av att ha hundrastgårdar i kommunen, men idén om hundträffar lockade mer.

– Det har blivit uppskattat, att hundarna har roligt går inte att ta miste på, säger han.

”Blir som social träning”

Tommy berättar att hans hund Ossy alltid är lika glad varje lördag förmiddag.

– Det är kul att titta på hundarna när de busar runt, säger han.

Hundträffarna har blivit populära. Det kommer i snitt 25 hundar varje lördag och alla hundar får leka fritt utan koppel.

Men det finns ju de som menar att det här snarare stressar upp hundarna, vad tänker du om det?

–  Jag har fått den kommentaren flera gånger, men det här är inga stressade hundar, de mår riktigt bra och har kul tillsammans. Det blir som social träning för många, säger han.

Lockar många från länet

Hundträffarna lockar folk från hela länet. Karin Califf Eriksson åkte från från Mellösa med hunden Diza för att fira hundträffens 1-årsjubileum.

– Även om jag och Diza går långpromenader så blir det aldrig samma sak som att få leka med likasinnade, hon är helt slut när vi kommer hem. Hon är värd att få umgås med sina kompisar, säger hon.

Hundägaren Karin Califf Eriksson. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer