Tre poliser står på gatan utanför krogen där skjutningen inträffade under fredagen. Foto: Pontus Stenberg

Ytterligare en misstänkt efter skjutning på krog i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i skjutningen på en bar på Öster i Nyköping i fredags. Polisen utreder nu om det finns kopplingar till den tidigare våldsvågen i staden.

Det var under fredagen, vid 18-tiden, som polisen larmades om skott på en krog i centrala Nyköping. En pojke, under 15 år, greps under kvällen, men släpptes senare med hänvisning till hans låga ålder. Han misstänks för grovt vapenbrott och försök till mord.

Polisens teori är att pojken har blivit inplockad för att begå brotten.

Våldsvågen i Nyköping

– Det utreds, men det är inget solklart motiv. Det är sannolikt så att han har blivit inplockad för att begå brottet eftersom han inte har någon koppling till Nyköping, säger Sune Asp som är utredare hos polisen.

Ytterligare en man misstänkt

Förutom pojken är även en andra person misstänkt för medhjälp, men polisen är förtegen.

– Vi vill inte prata om vem han är eller vad han ska ha gjort. Vi vill heller inte kommentera om han är gripen, utan vi hänvisar till förundersökningssekretess, säger Sune Asp.

Kan kopplas till våldsvågen

Enligt polisen gick den nu misstänkta pojken redan för två veckor sedan till samma krog i Nyköping, där han försökte skjuta.

Vid det tillfället befann sig en person på platsen som var målsägande under en händelse som polisen kopplar till den våldsvåg som rasade i Nyköping under hösten 2023.

– Det kan vara så att det har koppling till våldsvågen, men det kan vi inte säga med all säkerhet, säger Sune Asp.

Den misstänkte pojken är omhändertagen av sociala myndigheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen gjorde utryckning till Öster i Nyköping efter larm om höga smällar. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Nyköping

Mer i ämnet