Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett område vid Bellmansplan i Eskilstuna efter dödsskjutningen på måndagskvällen 23 maj. Foto: Lars Adolfsson/SVT

En död i ny skottlossning i Eskilstuna – tredje skjutningen på tre dygn

Uppdaterad
Publicerad

En man avled sedan han blivit skjuten i Eskilstuna på måndagseftermiddagen. Fyra personer har gripits och sedan anhållits, misstänkta för inblandning i dådet.

Polisen larmades till Bellmansgatan i Eskilstuna av flera personer som hade hört höga smällar i området. När polisen kom till platsen hittades en skadad person på marken. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv stod inte att rädda. 18.15 meddelade polisen att den skadade mannen har avlidit.

Skottlossningen var den tredje i Eskilstuna på tre dygn. Vid 17.00 uppgav polisen att två personer hade gripits misstänkta för inblandning i skjutningen. Ytterligare två personer greps något senare. De är nu anhållna.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Flera vittnen finns

Polisen var på plats med flera patruller och även helikopter. Ett stort område var avspärrat under måndagskvällen, men sent på kvällen var den tekniska undersökningen färdig, och bil- och busstrafik kunde åter börja rulla på Skogstorpsvägen.

Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen, som utreds som mord.

Eskilstuna kommun har aktiverat sitt krisstöd posom, psykiskt och socialt omhändertagande, på Mötesplats Fröslunda. Människor som behöver psykosocialt stöd eller vill prata om vad som hänt är välkomna dit.

Tredje skjutningen på tre dygn

Natten mellan fredag och lördag inträffade en skottlossning i stadsdelen Råbergstorp. Så sent som igår, under söndagseftermiddagen, fick polisen larm om ännu en skottlossning, denna gång i stadsdelen Årby. Polisen hittade vid dessa tillfällen inga skadade, och kunde inte gripa någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet