Foto: SVT

Ännu ingen misstänkt för mordet i Skiftinge

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för mordet i Skiftinge natten till söndagen, det berättar Thomas Bergqvist vid polisen i Eskilstuna. Polisen har dock gjort flera beslag i området.

Sedan mordet har polisen genomfört dörrknackning i området och under det senaste dygnet har man hållit 180 förhör.

– Men vi har fått in ganska lite tips, säger Thomas Bergqvist.

Han berättar att man i nuläget inte har någon misstänkt för brottet, men att det gjorts flera beslag.

– Exakt vad det handlar om vill jag inte gå ut med, säger Bergqvist.

Vit bil intressant

Under måndagen meddelade polisen att en bränd moped kan ha kopplingar till mordet. I samband med händelsen ska även en vit bil ha rört sig i området.

– Den ska ha kört fram och tillbaka. Vi skulle gärna komma i kontakt med den bilföraren eller veta om någon från allmänheten gjort iakttagelser.

I april utesattes en man för mordförsök i Skiftinge och i maj misshandlades en man som ville lämna ett gäng. Om mordet i helgen har kopplingar till händelserna är inget polisen utesluter.

– Men det är inget ingångsvärde som vi arbetar med. Om det finns ett samband så kommer det att visa sig, säger Thomas Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.