”Banan-nålarna” fortfarande ett mysterium

Publicerad

Det är fortfarande oklart varifrån de vassa metallföremål kommer som hittades i en banan som köpts på Coop Sveaplan i Eskilstuna.

Men nu säger fruktleverantören att de nålliknande föremålen inte kommer från dem.

Det var i onsdags förra veckan som SVT kunde rapportera om ettåriga Bianca som åt en banan med vassa nålliknande föremål i.

– Efter några tuggor skriker hon till och blir jätteledsen, sade flickans mamma Elin Gabrielson då.

Coop Sverige har sagt att de inte visste hur föremålen hamnat i bananen, men att händelsen polisanmälts.

”Har inte blivit klokare”

En misstanke har varit att metallföremålen kunde ha hamnat i bananen av misstag någon gång i leverantörskedjan. Men nu säger Coops presschef Magnus Rydergren att han talat med företagets leverantör av frukt och grönt som försäkrat att de spetsiga föremålen inte kommer från dem.

– Det finns inget som tyder på att de skulle komma från leverantören eller någon annanstans i kedjan. Så jag har egentligen inte blivit så mycket klokare, säger Magnus Rydergren.

Enligt Rydergren är det troligaste att någon stuckit in de vassa föremålen i bananen av illvilja efter att leveransen anlänt till butiken.

– Men vi har ju inga bevis så det är bara en gissning egentligen.

Butiken kameraövervakas och Coop kommer att lämna ifrån sig övervakningsfilmer om polisen begär det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.