Foto: TT

Arrangören om att polisen inte följer direktiv om sexbrott

Publicerad

Parkfestivalens ansvariga arrangör Göran Pettersson känner inte till polisens nationella direktiv, men har själv tänkt på vilka säkerhetsåtgärder som bör vidtas för att alla ska känna sig trygga.

Rikspolischefen tog tidigare i år fram nationella direktiv för att förebygga och åtgärda sexbrott bland unga i publik miljö, men när Parkfestivalen i Eskilstuna drar igång i början au augusti kommer polisen i Eskilstuna inte följa dessa.

Läs mer: Eskilstunapolisen följer inte direktiv om sexbrott inför festival

Vad tycker du om att polisen inte ska följa de nationella direktiven?

– Jag vet inte vilka det är, men är det bra direktiv är det synd om de inte används. Jag får prata med dem, säger Göran Pettersson.

Vilka säkerhetsåtgärder har ni tagit som festivalarrangör?

– Vi har mycket ordningsvakter och försöker få tag på olika organisationer och föreningar som kan spridas ut över området. Sedan kommer vi ha bra belysning. Vi ska låna kommunens mast som de har i skidspåret.

– Det är viktigt för oss att ha ett bra samarbete med polisen och att de berättar för oss hur vi ska agera i olika situationer och hur vi når dem på ett snabbt och effektivt sätt om det händer någon någonting. Vi ska göra allt vi kan, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexuella ofredande på festivaler

Mer i ämnet