Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jannica Sjöstedt från föreningen Omtanke ser att intresset ökar för att handla begagnat. Hör henne och några besökare om den populära barnloppisen i Torshälla. Foto: Per Elfström/SVT

Barnloppis i Torshälla lockar tusentals: ”Ser att det verkligen ökar”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen lockades massor till Torshargshallen i Torshälla, för att fynda billigt till barnen i tuffa ekonomiska tider.

SVT Sörmland rapporterade i höstas att man sett en ökning när det gäller försäljning av begagnat i Sörmland. En trend som verkar hänga i, i alla fall om man tittar på uppslutningen i Torshargshallen på lördagen.

– Man har varit lite orolig efter pandemin när vi fick bryta och inte köra loppisen, om folk kommer att komma tillbaka till loppisen. Det gör de definitivt. Vi ser att det verkligen ökar i intresse. Att det blir mer populärt att handla begagnat, säger Jannica Sjöstedt, grundare av Föreningen Omtanke som arrangerar loppisen.

106 säljare fick ta med sig upp till 300 produkter var och de brukar ta emot runt 2000 besökare över de två dagar som barnloppisen pågår enligt Jannica Sjöstedt. Föreningen Omtanke är en ideell förening och överskottet säger Jannica Sjöstedt går vidare in i verksamheten, till föreningens övriga välgörenhetsprojekt i Eskilstuna kommun.

”Har höjts väldigt mycket sista tiden på allt så inget är roligt att shoppa” – hör några besökare samt arrangören om barnloppisen i Torshälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.