Kvinnan misstänks ha tagit sig in hos äldre människor genom att säga att hon skulle se över batteriet i deras brandvarnare. Foto: TT

Åtal väntar för Eskilstunabo efter brandvarnarbedrägeri

Uppdaterad
Publicerad
Den 29-åriga Eskilstunakvinnan misstänks för flera fall av äldrebedrägerier i Eskilstuna och Flen. Hon ska ha tagit sig in i äldre människors hem genom att säga att hon skulle byta batteri i deras brandvarnare, och sedan bland annat stulit deras bankkort.

Kvinnan har suttit häktad sedan i mitten av december. Inledningsvis misstänktes hon för ett fall av stöld och ett fall av bedrägeri hos äldre människor i Flens kommun. När häktningstiden skulle förlängas i fredags lade åklagaren Ida de Luna Sjöholm till ytterligare tre fall av bedrägerier i Flen och Eskilstuna i sin framställan. 

– Det är tillkommande misstankar som har dykt upp under häktningstiden, säger hon.

I ett av fallen handlar det förutom bedrägeri, också om stöld och grovt egenmäktigt förfarande. Där misstänks kvinnan ha tagit sig in hos en äldre dam i Fröslunda, Eskilstuna, i slutet av november i år och tagit ut minst 15 000 kronor med hennes bankomatkort.

Förblir i häktet

Den misstänkta kvinnans advokat motsatte sig att kvinnan skulle förbli i häktet, men tingsrätten fann att det finns risk för att hon fortsätter att begå brott om hon försätts på fri fot.

I december satt även en man häktad, misstänkt för att ha varit delaktig i de två första brotten. Han har sedan dess släpps ur häktet, men misstankarna mot honom kvarstår. De tre senare brotten ska kvinnan dock ha begått ensam.

Ida de Luna Sjöholm planerar att väcka åtal i Nyköpings tingsrätt under nästa vecka.

– Som det ser ut nu blir det på fredag, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flen

Mer i ämnet