Arkivbild. Foto: TT

Badplatser i Flen stängda efter sabotage

Uppdaterad
Publicerad

Badplatserna Orrestaö och Tallsjöbadet i Flens kommun har utsatts för sabotage och skadegörelse. Barn har skadat sig på vassa föremål. Nu stängs badplatserna tills kommunens personal har städat.

Glasflaskor har krossats på Orrestaö och Tallsjöbadet, något som kommunen nu måste städa upp.

Ska söka på botten

Vattnet kommer att bottensökas och kommunen meddelar på sin hemsida att badning sker på egen risk.

– Barn har skadats på vassa föremål på både Orrestaö och Tallsjöbadet. Efter att vi fick reda på det har vi haft vår personal på plats som har tittat, städat och spärrat av. Nu ska vi ta in dykare som kan kontrollera botten, säger Björn Rabenius, samhällsbyggnadschef i Flens kommun.

Uppmanar till försiktighet

På Orrestaö är enbart barnbadet öppet. Förhoppningen är att både Orrestaö och Tallsjöbadet ska vara helt återställda igen senare under torsdagen.

– Så fort vi bedömer att det är säkert utifrån de kontroller vi kan göra öppnar vi dem igen. Det är ju badväder och vi vill uppmana alla som vistas på badplatserna att tänka på att det förekommer badande barn och andra som går där barfota. Därför bör man ta med sig vassa föremål därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.