SSAB i Oxelösund gör ett bättre andra kvartal än första kvartal 2020. Foto: Marcus Ericsson/TT

Bättre andra kvartal för SSAB i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Nu har stålkoncernen SSAB presenterat sitt resultat för andra kvartalet. Hela företaget tappar men utvecklingen för Special Steels, där Oxelösund ingår, beskrivs som stabil av företaget.

I ett pressmeddelande uppger SSAB att vinsten för Special Steels uppgick till 485 miljoner kronor före skatt under andra kvartalet. Det är en nedgång jämfört med andra kvartalet förra året då siffran låg på 544 miljoner, men samtidigt en förbättring sedan första kvartalet i år.

Stålmarknaderna påverkades negativt av den minskade ekonomiska aktiviteten efter coronautbrottet, men enligt SSAB har specialstålet som tillverkas i Oxelösund påverkats mindre än standardstålet.

Besparingar fortsätter

Jämfört med första kvartalet 2020 så förbättrades resultatet med 27 miljoner kronor inom Special Steels, bland annat på grund av kostnadsbesparingar och god produktionstakt.

SSAB-koncernen som helhet redovisar en förlust på 251 miljoner kronor före skatt för det andra kvartalet 2020, vilket var 1,56 miljarder lägre än det andra kvartalet 2019.

Kostnadsbesparingar som inkluderar korttidsarbete och permitteringar fortsätter under tredje kvartalet, uppger företaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.