Betygen har gått upp för Eskilstunas niondeklassare. Foto: Anders Wiklund/TT

Allt fler behöriga till gymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Fler niondeklassare i Eskilstuna är behöriga till gymnasiet än tidigare år. Dessutom har genomsnittsbetygen höjts.

– Det går åt rätt håll och det är glädjande att se att resultaten i årskurs 9 förbättras, men samtidigt vill vi se en snabbare ökning, säger Johan Lindeberg, tillförordnad chef för grundskolan.

Statistik från förra läsåret visar att betygen för barn i årskurs 9 gått upp. Något som gjort att fler blivit behöriga till gymnasiet. Särskilt stor förbättring har det varit för elever som har ämnet svenska som andraspråk.

Mer kvar att göra

Enligt grundskolechef Johan Lindeberg finns det dock en hel del kvar att göra.

– Framför allt är det viktigt att fler blir behöriga till gymnasiet, eftersom det har så stor påverkan på elevernas framtid. Det här är ett prioriterat område för oss att jobba vidare med, säger han.

Större skillnader mellan skolor

En mindre positiv trend är att skillnaderna mellan olika skolor i kommunen ökat.

– Det finns stora skillnader mellan skolornas resultat. Det är naturligtvis inte bra och påvisar att vi även fortsatt har en utmaning kring att skapa likvärdiga förutsättningar för alla våra skolor och elever. Det är något som vi prioriterar och arbetet med detta kommer intensifieras under året, säger Johan Lindeberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.