Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta vad Parken Zoo:s besökstapp beror på i klippet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Besökstapp och miljonförlust för Parken Zoo i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Förra året gick Parken Zoo i Eskilstuna back med mångmiljonbelopp, det visar bolagets årsredovisning. Enligt företaget är ett besökstapp en orsak till minusresultatet.

Totalt gick djurparken back med 4,7 miljoner kronor under 2023. Och från året innan minskade intäkterna med tio miljoner. Enligt Parken Zoo är det en regnig sommar som ligger bakom siffrorna.

Samtidigt meddelade branschorganisationen Svenska djurparksföreningen i slutet av sommaren att att deras medlemmar haft en bra säsong med besökstoppar.

Nöjd med resultatet

Företagets vd Sofia Larsson vill inte kommentera de andra djurparkernas resultat. Hon skriver i ett mejl till SVT att hon är nöjd med föregående år och att man kommer fortsätta arbeta framåt med att utveckla parken.

– Vi har trots tapp på intäktssidan fullföljt vår strategi med olika satsningar i organisationen och verksamheten, skriver hon.

Vad ligger bakom besökstappet? Hör reportern Frida Gunnvald berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.