Polisen tog emot tre samtal om rattstölder under torsdagsmorgonen. Foto: Pontus Lundahl / TT

BMW-ligorna i farten igen: Stjäl rattar från bilar

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i torsdags har polisen tagit emot nio anmälningar om stölder från BMW-bilar. Sex av dem har skett i Eskilstuna och tre i Trosa.

Ett stort antal stölder av samma sort har skett på flera andra platser i polisregion Öst den senaste tiden.

– Det har stulits rattar och vid något tillfälle även en airbag och ett navigationssystem, säger Björn Öberg, presstalesperson i polisregion Öst.

Har ingen misstänkt

Enligt polisen har bilarna varit av märket BMW och varit parkerade utomhus. Tillvägagångssättet är detsamma i alla tre fall.

– Man krossar en ruta för att ta sig in och på något sätt skruvar man bort ratten. De är tyvärr väldigt skickliga och vet precis hur man ska gå tillväga för att det ska gå snabbt och tyst.

I nuläget finns ingen misstänkt.

– Nej, det har vi inte. Vi behöver tips från allmänheten, inte bara iakttagelser från natten utan även under dagen när de kan ha varit där och rekat på platsen.

På fredagsmorgonen fick polisen in ytterligare sex anmälningar om inbrott i BMW-bilar. Enligt polisen har två av inbrotten skett längs samma gata på Öster, och ett annat i Måsta. De tre andra stölderna inträffade i Skjuvkärr i Trosa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.