Foto: SVT

Bra och dåligt på fritidsgården – dela med dig av dina erfarenheter

Uppdaterad
Publicerad

Vad har du för erfarenheter av fritidsgårdar? Vad har fungerat bra och vad har varit sämre? Vad tror du krävs för att fritidsgårdar ska fungera bra? Dela med dig av dina erfarenheter och åsikter i vår chatt.

Bra och dåligt på fritidsgården – dela med dig av dina erfarenheter

Nadia • Ni har en grannkommun som är ledande i landet på att bedriva fritidsgårdar ( Trosa Kommun ) ta efter , gör om och gör rätt för det viktigaste vi har ,,, UNGDOMARNA!

Oxelösundare • Kanske dags att faktiskt ta hjälp och råd av Oxelösunds fritidsgård som gör otroligt mycket för dess ungdomar. De har väldigt mycket besökare och många bra aktiviteter.

Ulf öberg • Kommunalt uppdrag.
Problemet verkar inte vara att fritidsgårdarna är föreningsdrivna.
Problemet ser mer ut som att kommunen inte har formulerat något uppdrag, mål verkar saknas och uppföljning likaså.

Elisabeth • Det är INTE Fritidsgård med meningsfulla verksamheter. Det ska finnas pingis/biljard turneringar, "snickis", "syis", tjejgrupp, killgrupp, föreläsningar, danskväll, åka och bada resor, vänortutbytesresor. De ska endast finnas i kommunal regi med utbildade fritidsledare och övre åldersgräns 18 år. Just nu finns inga fritidsgårdar det är vuxen dagis för kriminella män.

Kajsa • Det är många drägg och bråkiga typer som hänger där. Det säljs knark helt öppet vilket inte är bra. Sen finns det inte så mycke att göra där förutom att hänga och snacka. Fast vi har en dansgrupp. Jag bor i en stad i mellansverige.

Arga medborgaren • Gunilla Andersson (vice ordf i kultur- och fritidsnämnden /red anm) - det handlar om politisk ovilja och avsaknad av insikter. Det rapporten 2016 handlade om det är det vi får skörda nu i Nyköping. Två unga människor som blivit mördade under 2020. Satsa pengar på dem som försöker, Skol-if, UngKraft går under av den politiska oviljan av att satsa pengar till dem som åtminstone försöker jobba med ungdomar. Gör det nu! Unga människor behöver trygga vuxna nu mer än någonsin, särskilt i Nyköping.

be • Hitta fritidsgården som har fler tjejer i verksamheten än killar! Alla fritidsgårdar har problemet att tjejer inte finns. Tjejer får mindre plats då killarna tar plats. De flesta gårdar har i sina verksamhetsplaner speciella projekt för att få fler tjejer att ta plats.
Men hitta en fritidsgård som har fler tjejer än killar som besöker gården.

Annalena Adolfsson • Det fanns fungerande fritidsgårdar i Nyköping. I Herrhagen fanns en där jag jobbade. Kommunen valde lägga ut alla fritidsgårdarna till föreningar och vi vart uppsagda/ omplacerade. Vi berättade att just detta skulle ske och nu är vi där.....tänk om någon lyssnat!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung i Nyköping

Mer i ämnet