Nya lokaler för ungdomar centralt i Nyköping invigdes under måndagen. Foto: SVT

Kommunen satsar efter kritiken: Ny fritidsgård öppnad i centrala Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i centrala Nyköping finns numera en kommunalt driven fritidsgård. Den invigdes under måndagen och är efterlängtad. Nyköpings kommun har tidigare kritiserats för brist på både kompetens och plan för hur verksamheten ska bedrivas.

Under förra sommaren var mycket var oklart kring i vilken omfattning Nyköpings kommun skulle bedriva fritidsgårdsverksamheten. Det riktades senare under året i samband med SVT Sörmlands granskning också skarp kritik mot hur arbetet med unga i kommunen organiseras.

Öppet alla vardagar

Nu har en lokal kunnat ordnas fram centralt, och efter en försening på grund av pandemin kunde den nya fritidsgården ”Central arena” invigas under måndagen. Den ska fungera som bas för verksamheten och komplettera de tre övriga verksamheterna i Oppeby, Brandkärr och Arnö. Öppettiderna blir 15–21 på vardagar.

Ung i Nyköping

– Det finns inget stort som varit öppet måndag till fredag innan, så det här blir ett jättekliv, säger fritidsledaren Juliet Jakob.

I videon ovan kommenterar kultur- och fritidsnämndens ordförande Karina Josevski (MP) den kritik som tidigare framkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung i Nyköping

Mer i ämnet