Rökutvecklingen blev kraftig från branden i bilverkstaden. Foto: Anders Kjaersgaard. Video: Maria Lapenkova/SVT

Brand i bilverkstad – byggnaden totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 04 på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten i Lagersberg i Eskilstuna till en brand i en bilverkstad.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad.

– Vi påbörjade släckning men har tyvärr inte kunnat rädda byggnaden som nu är totalskadad, säger Jonas Wangenborn, insatsledare vid Räddsam Mälardalen.

Kommer att pyra i flera dagar

Räddningstjänsten jobbar med eftersläckning under hela förmiddagen.

– Det kommer säkert ligga och pyra under flera dagar men vi ska försöka få det så släckt som möjligt. Men vi kommer inte gå in i byggnaden på grund av en rasrisk, säger Jonas Wangenborn.

”Allt är förstört”

Det fanns en spridningsrisk till närliggande industrilokaler, men branden stannade vid fordon som stod parkerade vid bilverkstaden. Enligt ägaren till bilverkstaden har allt förstörts.

– Jag kom direkt när branden startade. Det finns inget kvar. Jag hade 20 bilar och 350 000 i ett skåp. Polisen har sagt att allt är förstört. Jag startade företaget förra månaden så jag har inte hunnit få en försäkring, säger ägaren.

Det är i nuläget oklart vad som startade branden. Ingen person ska ha befunnit sig i lokalen. En anmälan om mordbrand har upprättats.

Tidigare i sommar brann ett företagshotell i samma områden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.