Se de dramatiska bilderna och hör räddningsledaren berätta om den svårsläckta branden. Foto: SVT

Brand i flerfamiljshus i Hälleforsnäs – tiotal evakuerade

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner kraftigt i ett flerfamiljshus i Hälleforsnäs. Räddningstjänsten har under förmiddagen haft 17 personer på plats och nu börjar branden lugna ner sig, men huset går inte att rädda. Ingen person har kommit till skada.

Larmet inkom strax innan klockan fyra på torsdagsmorgonen. Det hade börjat brinna i en flygel i ett flerfamiljshus i Hälleforsnäs i Flens kommun.

– Man trodde att man skulle kunna begränsa branden, men den har tyvärr spridit sig. Det är oklart om man kommer kunna rädda byggnaden. Den är betydligt mer svårsläckt än vad man trodde, sa Erik Creutz, vakthavande befäl på polisen runt 6-tiden.

Boende oskadda

Ett tiotal personer ska enligt polisen bo i byggnaden och alla dessa ska vara evakuerade och oskadda.

Släckningsarbetet kommer att pågå under förmiddagen och räddningstjänsten kallade dit extra styrkor. 17 person har försökt släcka branden i huset, som har anor från 1800-talet.

– Vi är fortfarande kvar på platsen med eftersläckning, byggnaden kommer att brinna ner. Det brinner fortfarande på vissa delar, men branden är under kontroll och håller sig till byggnaden. Vi kommer vara kvar minst hela den här dagen, säger inre befäl Johan Gagnert klockan 12.20.

Polisen vet i nuläget inte vad som kan ha startat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.