Se bilderna från lägenhetsbranden i Oxelösund. Foto: SVT

Kvinna avliden efter lägenhetsbrand i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Totalt fyra personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i Oxelösund på tisdagsmorgonen, en av dem har avlidit av sina skador.

Strax innan klockan åtta inkom larmet om en brand i en lägenhet på Trädgårdsgatan i Oxelösund. Räddningstjänsten var på plats med fem brandbilar. 

– Vi har varit framme sedan klockan åtta ungefär. Det har varit en brand inne i en lägenhet. Det var en person kvar i lägenheten som vi tog ut med hjälp av rökdykare, säger Daniel Lundin, operativ chef vid räddningstjänsten.

Polisen meddelade vid 11.25 att en kvinna har avlidit av sina skador från branden, anhöriga är underättade.

Ytterligare tre personer har förts till sjukhus. Enligt räddningstjänsten bor de i intilliggande lägenheter och har andats in rök.

Anledningen till branden är i nuläget oklart. Enligt polisen var branden isolerad till en lägenhet men andra lägenheter har fått rökskador. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och spärrat av bostaden för att senare kunna genomföra en teknisk undersökning.

Vid klockan 11 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.