Foto: Filip Lundh

Brandbil under uttryckning voltade av vägen

Uppdaterad
Publicerad

Det var på väg till en släckning av en gräsbrand i Ärla utanför Eskilstuna som brandbilen voltade av vägen.

Larmet om en singelolycka på väg 899 kom kort efter larmet om en gräsbrand i Stora vad.

– Jag har inga detaljer, jag ser bara att två personer är inblandade och att de är förda till sjukhus. De jobbar på plats, mer information har jag inte, berättade en operatör på SOS Alarm i samband med att larmet kom.

Vägen avstängd under räddningsarbetet

Enligt uppgifter var vägen avstängd i båda riktningar under det räddningsarbetet.

– Jag har fortfarande en bil på plats och de jobbar på. Vägen är inte så trafikerad så det är inte väsentligt om vägen är avstängd, sa Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen vid 15:30-tiden.

Fördes till akuten

I brandbilen satt två brandmän, de är nu förda till akuten på Mälarsjukhuset, men det är okänt vilka skador de ådragit sig.

– Det stämmer att de kommit hit, mer än så jag jag inte säga, säger ledningsansvarig sjuksköterska på Mälarsjukhusets akut.

Släckningsarbetet klart

Brandbilen var ett av flera fordon som ryckt ut för att släcka branden i Stora vad.

– De andra släckningsfordonen fortsatte till branden, men där var det väldigt lugnt och det blev klara där snabbt, berättar ytterligare en operatör på SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.