Havsbadet på Jogersö är en mycket välbesökt plats under sommarmånaderna. Foto: SVT

Branden väcker oro inför turistsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Strandcaféet vid Jogersö camping totalförstördes i en brand under natten till måndag. Caféet är en viktig kugge i den lokala besöksnäringen och kommunen jobbar nu för att hitta en lösning.

Caféerna vid stranden på Jogersö ägs av Oxelösunds kommun som hyr ut det till en restauratör som driver verksamheten. Till att börja med ska det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder rensa platsen från resterna av den gamla byggnaden.

– Sen får vi sätta oss ner och se hur vi ska komma vidare, säger Anders Magnusson, kultur- och fritidschef i Oxelösunds kommun.

Kan inte ge löften

Målet är att få igång en motsvarande verksamhet så fort som möjligt, enligt Magnusson. Men han tillägger också att det är väldigt tidigt och vill inte ge några löften.

– Jag har redan fått frågan från restauratören om hur vi får igång detta till sommaren. Vi är alla överens om att det här är en väldigt viktig del av besöksnäringen i Oxelösund, säger Anders Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.