Hör framtida sjuksköterskor berätta om vad de letar efter i ett jobb. Foto: SVT

Brist på sjuksköterskor – MDH anordnar karriärsdag

Uppdaterad
Publicerad

Det är brist på sjuksköterskor i landet och därför anordnades under torsdagen en karriärsdag på Mälardalens högskola i Eskilstuna. På plats fanns vårdarbetsgivare från Mellansverige för att knyta kontakter med de framtida sjuksköterskorna.

– Jag är här för att ta reda på vad jag vill ha i ett jobb, säger Luna Mossberg, som går andra terminen på sjuksköterskeprogrammet på MDH.

50 vårdenheter från Mellansverige var på plats för att möta framtidens sjuksköterskor. Bland annat Region Västmanland och Region Sörmland.

– Vi måste hela tiden jobba framåt och värva nya sjuksköterskor och även se till att de som redan arbetar hos oss får utvecklas, säger Emelie Ravelin som är HR-specialist på Region Sörmland.

Vad har du för tips för den som söker jobb som sjuksköterska?

– Man ska berätta vem man är som person och vad man kan bidra med för att hamna rätt, så att man kan utvecklas som individ. Så var öppen med det, säger hon.

Hör mer  från karriärsdagen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.