Foto: SVT

Bygge drabbar Strängnäspendlare

Publicerad

Som Strängnäsbo och pendlare kommer du de närmaste åren få vänja dig vid en rörig tillvaro. Nu går Trafikverket ut med detaljerad information kring den omfattande ombyggnationen av resecentrum som snart drar igång på allvar.

Arbetet med dubbelspåret mellan Strängnäs och Härad drar nu igång och det kommer att börja märkas runt resecentrum i Strängnäs. Redan i dagarna har parkeringar stängts av för att ge plats åt byggbaracker och den 20 april kommer Långbergsgatan stängas av helt och trafiken ledas om.

– Mycket av det som vi gör påverkar Strängnäsborna i stor utsträckning. Därför är det viktigt att man tar till sig informationen om exempelvis var man kan parkera, säger Per Ahlenuis, projektledare Trafikverket.

Hus kommer rivas

Längre fram i arbetet måste flera hus rivas för att bland annat ge plats åt det nya resecentrum som ska gå som en bro rakt över spåren. Ett underjordiskt parkeringsgarage ska också byggas. Det arbetet börjar först i höst, men redan nu kommer de många pendlarna att märka av förberedelserna.

Informationen gick under tisdagen ut med posten till 12.000 hushåll och företagare. Den första aprill hålls också ett informationsmöte i Strängnäs kommunhus.

– Min rekommendation är att ta dig till stationen till fots eller med cykel. Måste man åka bil finns det parkeringar, framför allt på Ingvarsvägen, säger Per Ahlenuis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.