Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Campingvd:n Jack Rydberg berättar om hur han och hans personal har berörts av att en person misstänks ha misshandlats till döds strax intill campingplatsen. Foto: Pontus Stenberg / Otilia Bogen SVT

Campingägaren om misstänkta mordet: ”Sånt här har vi aldrig varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Det var sirenerna som gjorde att Jack Rydberg, vd och ägare till Malmköpings bad och camping, förstod att något hade hänt. Han var i färd med fastighetsskötsel när gräsytan strax intill campingplatsen plötsligt fylldes av utryckningsfordon.

– Jag har jobbat här i 18 år och det har hänt alla möjliga saker, men något sånt här har vi aldrig varit med om, säger han.

Badplatsen med tillhörande gräsytor och volleybollplaner ett populärt tillhåll när det är fint väder. Men eftersom det fortfarande är tidigt på säsongen var det inte så många människor vare sig där eller på den intilliggande campingen på onsdagen, enligt Jack Rydberg. Vid badplatsens parkering stod bara ett par bilar. Det var strax nedanför dem som dödsmisshandeln ska ha skett.

– Jag såg när de höll på att jobba med hjärt- och lungräddning och tänkte att det kanske var ett vanligt hjärtstopp. Det kan ju hända överallt. Men sen började polisen sätta upp avspärrningsband överallt och förhöra alla som var i området, säger Jack Rydberg.

Han själv såg ingenting av själva händelsen, inte heller hans personal.

– Vi var förvånade. Det var mitt på blanka dagen, säger han.

I klippet ovan hör du Jack Rydberg berätta om hur det misstänkta mordet påverkat honom och hans personal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Malmköping

Mer i ämnet