En man i 25-årsåldern blev misshandlad i ett populärt rekreationsområde i Malmköping på onsdagseftermiddagen. Han avled senare av sina skador. Polisen kunde strax efter händelsen gripa en man i 30-årsåldern som misstänks för mord. Foto: Pontus Stenberg

Man häktad misstänkt för dödsmisshandeln i Malmköping

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpings tingsrätt har beslutat att den man i 30-årsåldern som stoppades i en bil strax efter dödsmisshandeln i Malmköping i onsdags häktas. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Sedan dödsmisshandeln vid bad- och campingplatsen i Malmköping på onsdagseftermiddagen har utredningen handlat om att samla in bevis och vittnesmål. Enligt förundersökningsledaren tillika åklagaren Johanna Levin var det ett flertal personer på plats som bevittnade händelsen.

– Både mordoffret och den misstänkta var där i sällskap med andra. Deras versioner av vad som hänt är inte samstämmiga, säger hon.

Dödsmisshandeln i Malmköping

För att reda ut vad som stämmer och vad som är falskt har polisen beslagtagit mobiltelefoner och fordon. Flera föremål som kan ha använts vid misshandeln har skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys.

– Vi försöker få en klar bild av vad som hänt, berättar Johanna Levin.

På fredagen valde hon att begära den misstänkte mannen häktad, och sent på eftermiddagen fattade Nyköpings tingsrätt beslut om att bevilja hennes begäran. SVT har varit i kontakt med den häktade mannens advokat, som i nuläget har valt att inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Malmköping

Mer i ämnet