Foto: SVT

Chefredaktörer sparkas från Sörmlandstidningar

Publicerad

Chefredaktörerna tillika ansvariga utgivarna på Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren får lämna sina jobb när tidningskoncernen Sörmland Media nu omorganiserar i chefsleden.

Istället blir Eskilstuna-Kurirens Eva Burman chefredaktör och ansvarig utgivare för alla tre tidningar, enligt ett pressmeddelande från NTM, som äger tidningarna.

– Vi kommer arbeta med en hel del samordning inom Sörmlands Media samtidigt som vi fortsätter att ha väldigt stort fokus på den lokala marknaden i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm, säger Lennart Foss, styrelseordförande för NTM.

Kan bli fler uppsägningar

Kan man förvänta sig fler uppsägningar framöver?

– Vi kommer att inleda förhandlingar inom en snar framtid. Både vad gäller organisation och hur vi ska arbeta. Vi ska inte gå händelserna i förväg. Vi kommer att ha information både med klubbar och med hela vår personal inom en snar framtid, säger Foss.

Hur många tjänster kan det då handla om?

– Det kommer jag inte gå in på nu. Jag föredrar att prata med vår personal först innan jag pratar med SVT.

Inte blivit erbjuden annan tjänst

Anna Falk på Södermanlands Nyheter och Marie Hillblom på Katrineholms-Kuriren blir i och med omorganisationen av med sina jobb.

– Förändringen betyder att min roll inte finns kvar och därmed slutar jag, säger Anna Falk.

Hon säger även att hon inte har blivit erbjuden någon annan tjänst på tidningen och hon vill inte spekulera i vad förändringen kommer att innebära för den lokala journalistiken.

Eva Burman säger i pressmeddelandet från NTM att hon ska försöka fylla deras kostymer och hon vill fortsätta värna om de lokala varumärkena.  

– Vi måste kännas tydliga och relevanta på våra respektive lokala marknader. Där har Anna Falk och Marie Hillblom varit helt väsentliga, säger Eva Burman i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer