Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Clara Nordgren och Luis Aravena ska bli föräldrar i augusti. De kom till loppisen för att ladda upp med prylar som de behöver till barnet. I klippet får du möta dem och andra besökare på barnloppisen. Foto: Otilia Bogen/SVT

Clara och Louis fyndar till sin bebis på jätteloppisen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Att intresset för second hand är stort märktes på barnloppisen i Eskilstuna.

– Jag tror att fler och fler uppmärksammat att det både är billigt och bra för miljön, säger arrangören Jannica Sjöstedt.

Köerna till badmintonhallen i Eskilstuna ringlade sig långa under lördagsförmiddagen. Helgens barnloppis hade redan vid öppning lockat fler besökare än hallen rymde. Andra fick vänta utomhus i duggregnet.

– Vi får släppa in 350 personer, sen får vi sätta stopp och släppa in några i taget när andra gått ut, säger arrangören Jannica Sjöstedt från föreningen Omtanke.

Hon har arrangerat loppisen i många år och tror att det bidrar till att intresset blivit så stort. Överskottet från intäkterna går direkt till föreningens olika välgörenhetsprojekt.

Clara Nordgren och Luis Aravena har hittat mängder av barnprylar till sin kommande bebis.

I klippet ovan får du följa med in på barnloppisen och möta dem och några andra av besökarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.