Hör Anas Deneche från Svenska islamska samfundet berätta hur man ställer om årets firande av ramadan i klippet ovan. Foto: SVT

Coronapandemin stoppar traditionella ramadan

Uppdaterad
Publicerad

I dagarna startar muslimernas heliga fastemånad ramadan. Men på grund av coronapandemin tvingas man att ställa om firandet i år.

Fastemånaden är en stor högtid där många samlas med vänner och familj. Nu har Svenska islamiska samfundet gått ut med information där man enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer avråder från bland annat stora fester och folksamlingar. Moskéerna är sedan en tid stängda och man råder nu alla att hålla sina aktiviteter under ramadan hemma.

– Det är beklagligt, säger Anas Deneche, som är ansvarig för kommunikationen i Eskilstuna stora moské och kommunikationsansvarig i Sis, Svenska islamiska samfundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.