Det antirasistiska nätverket Tillsammans ska manifestera trots hat och hot

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon håller det antirasistiska nätverket Tillsammans för Strängnäs en manifestation för alla människors lika värde. Detta efter den rasistaktion som asylboendet Mälarblick utsattes för förra veckan. Och arrangörerna har fått utstå både hat och hot inför manifestationen.

SVT Nyheter Sörmland har tidigare berättat om den grupp främlingsfientliga personer som samlades utanför ett asylboende i Strängnäs förra veckan. Något som nätverket Tillsammans för Strängnäs kritiserade och blev därefter själva utsatta för direkta hot.

– Det har varit väldigt mycket. Bland annat har det handlat om min religion och det har varit antisemitism riktat mot mig. De som hotat har berättat vad de ska göra mot mig och vad jag förtjänar för straff för att jag, som de påstår, står upp för kriminella människor. Det har varit ganska fruktansvärda saker som har skrivits, säger Mimi Watz.

Är du rädd för nya hot efter morgondagens manifestation?

– Rädslan kommer att vara kvar ett tag men jag tror att jag talar för alla när jag säger att det är bara att fortsätta vara stark. Vi har varandra och vi vet också att det finns människor som förstår och som inte tror på det som sägs. Det enda vi behöver göra nu är att bekämpa de fula saker som har spridits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

asylhot i sörmland

Mer i ämnet