• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Zorro: ”Det är helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen tackades speedwayföraren och trotjänaren Magnus ”Zorro” Zetterström av med en hyllningstävling.

Tusentals besökare fick i solskenet se en ordentlig racingföreställning.

– Det är en jättefin lagåkare och en lagkamrat. Han gör lika mycket i depån som på banan, säger den trogne besökaren Hans Karlsson som följt hela ”Zorro's” karriär från publikplats.

”Gjort mycket för Smederna och Sverige”

Hans och tusentals andra speedwayfans från när och fjärran samlades på söndagen i ett närmast perfekt sensommarväder för att se Magnus ”Zorro” Zetterströms sista heat på banan.

– Han har kört väldig länge och gjort väldigt mycket för både Smederna och Sverige. Och så är ju Tony Rickardsson här också, säger Robin Sandberg från Avesta.

”Zorro” lyrisk

Tony Rickardsson ja, den kanske mest kände speedwayföraren av alla fanns även han på plats för att ge sin hyllning. Tillsammans med bland andra tidigare Smederna-tjärnan Peter Nahlin körde han ett uppvisningsheat där det spexades ordentligt till publikens stora förtjusning. Och huvudpersonen själv var närmast salig när SVT Nyheter Sörmland mötte honom i depån.

– Det är helt sjukt det här, vilken afton, härlig publik, härligt väder och härlig atmosfär, säger ”Zorro”.

– Det är helt otroligt, jag har precis sett Tony Rickardsson, Peter Nahlin, Tony Olsson och John Cook åkar runt här. Det är fantastiskt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.